Консолидацијата на земјиште го поттикнува развојот на малите земјоделски стопанства и нивниот придонес во сигурноста на храната

Љупчо Ангеловски е млад семеен земјоделец во селото Егри, Општина Битола. Доаѓа од семејство со долга традиција во земјоделско производство. Oткако ја […]

Последни денови на инфо караванот, аплицирајте за Мерка 1 од ИПАРД Програмата

Според новиот протокол за заштитата од Ковид-19, денеска инфо караванот за информирање и едукација за ИПАРД 2014–2020 продолжува со своите активности за […]

Инфо денови за мерка 1 од Ипард 2014-2020

Со продолжување на Јавниот повик за мерка 1 од ИПАРД Програмата Ве информираме дека продолжуваат и инфо деновите за информирање на индивидуалните […]

До крај на април да се искористат ланските картички за зелена нафта

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, ги известува сите корисници на мерката „зелена нафта“ дека рокот на минатогодишните картички […]

Се ставаат во мирување сите рокови и отворени повици и од Националната и од ИПАРД програмата

 Владата на Република Северна Македонија донесе Уредба со која се ставаат во мирување сите рокови за отворени повици за Националните и за […]

Дополнителен рок од 15 дена за поднесување на барања по ИПАРД 2 програмата за „Мерка 1 Инвестиции во материјални средства на земјоделски стопанства“

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој заради новонастанатата состојба со вирусот „КОВИД 19 “ ги информира сите фармери и […]

Известување од АПРЗ за заштита од ширење на корона вирусот

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството, согласно последните насоки и вонредни мерки од Владата на Република Северна Македонија, апелира до сите […]

Подобрено управување за подобрени советодавни услуги

Во рамките на Секторот за земјоделство и рурален развој, вчера во дирекцијата на АПРЗ во Битола се одржа годишна средба помеѓу менаџментот […]

Инфо денови за Ипард мерка 1

Во тек на февруари – март 2020 година се организираат инфо караван од страна на МЗШВ и АФПЗРР со цел подобро информирање […]

Презентација за мерка 113 – Поддршка за потикнување на земјоделското производство

На барање на Градоначалничката на Општина Могила, г-ѓа Јасмина Гулевска, на ден 21.02.2020 година, во просториите на Советот на Општина Могила се […]

Следна страница »