Почнуваат првите средби со земјоделци за консолидација (окрупнување) на земјиштето

Почнуваат првите средби со земјоделци за консолидација (окрупнување) на земјиштето

Поголема конкурентност на земјоделското производство, подобри услови за живот во руралните средини и решение за проблемот со напуштање на обработливото земјоделско земјиште […]

ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на 9 (девет) лица на определено време

Врз основа на член 22, став (1), алинеја 1 од Законот за работните односи („Службен весник на Република Македонија” бр.62/05, 106/08, 161/08, […]

Објавен е оглас до десет илјади евра неповратни средства за младите земјоделци преку Програмата за рурален развој

ЈАВЕН ПОВИК бр.05/2018 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2018 година […]

Јавен повик од Програма за Рурален Развој за мерка 121

Објавен е јавен повик за мерка 121.4 од програмата за рурален развој 2018 на 01.09.2018 година за подигнување  на нови лозови и […]

Јавен повик за учество во пилотни активности за диверзификација и подобрување на ефикасноста на земјоделските стопанства во Македонија

Јавен повик за учество во пилотни активности за диверзификација и подобрување на ефикасноста на земјоделските стопанства во Македонија Линкови до јавниот повик […]

АПРЗ започна со имплементација на Агроеколошки Проект од ЕУ програмата за прекугранична соработка со Грција

Деновиве во Аминдео соседна Општина во Грција се одржа состанок на проектните партнери со што и официјално се означи почетокот на проектот […]

ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на 4 (четири) лица на определено време

Врз основа на член 22, став (1), алинеја 1 од Законот за работните односи („Службен весник на Република Македонија” бр.62/2005, 106/2008, 161/2008, […]

Министерот Љупчо Николовски во посета на Општина Могила

На ден 17.05.2018 во село Ивањевци, Општина Могила, Министерот за земјоделство Љупчо Николовски и Директорот на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството […]

Одгледување на пченка со систем за наводнување капка по капка

Во прилог на овај пост е презентација во пдф формат во која детално се опфатени повеќе занимливи и корисни информации во врска […]

ЗАЕДНО ЗА СИЛНО ДИГИТАЛНО ЗЕМЈОДЕЛСТВО

Во организација на Организација за храна и земјоделство на Обединетите Нации (ФАО), заедно со бугарското претседателство на Советот на Европската унија, како […]

Следна страница »