Активности

Совети

Владата на Република Македонија ќе продолжи со субвенционирање на пченицата

И за 2017 година, Владата на Република Македонија ќе продолжи со субвенционирање на пченицата како лебно жито и јачменот, со 12. 000 […]

АПРЗ постави шест агрометеоролошки станици

АПРЗ постави шест агрометеоролошки станици на територијата на Република Македонија, со помошта на кои ќе помага на земјоделците…

Осигурителните полиси се спас од штетите во нивите

Во битката со природата, едиствен спас за ублажување на штетите се осигурителните полиси, велат од Агенцијата за поттикнување развојот на земјоделството. За […]

Влијанието на климтските промени врз земјоделието

Следејки ги временските неприлики и негативни влијанија во растрителното производство како резултат на климатските промени , земјоделскиот поизводител без разлика во кој […]

« Претходна страницаСледна страница »