Uncategorized

Прихрана на житни култури

Ѓубрење– Пченицата има големеи потреби од хранливи материи. Најголеми потреби има за азот, фосфор, калиум. Покрај тоа има потреба и од калциум, […]

Вработените од АПРЗ донираат бела техника за настраданите од поплавите

Кој не ја запамети зелената куќа во Новаци, која настрада во февруарските поплави, а шестчленото смејство Мицевски од тогаш се уште живее […]

Одгледувањето на ран компир во пластеници

Одгледувањето на ран компир во пластеници бара посебни услови и технологија на раноградинарското производство во процесот на целата вегетација . Значаен фактор […]

Кампања за новиот повик од ИПАРД 1/2015 за поддршка на земјоделците

Преку трибини со земјоделците Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството го претставува првиот јавен повик за оваа година од ИПАРД претпристапната […]

Регионално поврзување на трансферот на знаење во аграрот

Советодавните функции на надлежните институции и стручните лица за развојот на македонскиот аграр, се приоритетни во владините политики, за да можат фармерите […]

Зимска резидба на виновата лоза

Резидба е ампелотехничка мерка со која одредени делови на виновата лоза се прекратуваат или целосно се отстрануваат. Резидбата на виновата лоза се […]

Затоплување во пластеници

Затоплувањето во пластениците во кои се расадени одредени култури, е еден од многу важните фактори во прецесот на производството. Поголемиот дел од […]

Одржани презентации за индексирано осигурување

На 24 и 31 октомври 2014 година во с. Мислешево и с. Враништа, Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во соработка […]

Воведување на ново работно време во АПРЗ

Од 23.12.2013 година, па сé до крајот на месец февруари 2014 година, се реализира новиот проект на Владата на Република Македонија „Отворени […]

« Претходна страница