Високоџбунеста Америчка Боровница

Високоџбунестата америчка боровница е се повеќе барана на пазарот. Светскиот пазар е недоволно снабден со плодовите од ова овошје кои што се […]

Aктивности на АПРЗ околу Националните програми и актуелни состојби во Регионот Струмица

Советодавецот  Стојан Глигоров од Регионалното одделение Струмица имаше учество во емисијата на Регионалната ТВ  ВИС – Струмица на тема Aктивности на АПРЗ […]

Информација за планирани едукативните советувања

Почитувани земјоделци, Ве информираме дека Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во период февруари-април 2018 година има планирано да организира информативно-едукативни […]

Информација за формирање на Комитет за земјоделство и безбедност на храна

Владата на РМ донесе одлука да формира Комитет за земјоделство и безбедност на храна, а со работата на ова тело ќе раководи […]

Производство на праз

Празот спаѓа во групата на двогодишни култури. Се одгледува претежно за берба во есенските денови. Се користи најповеќе поради големите нутритивни и […]

Соработка на советодавните служби помеѓу Македонија и Хрватска

Ситните сточари од битолскиот регион ќе применуваат хрватски методолoгии за производство на посебни видови сирења, за да остварат доплнителни приходи. За таа […]

Компанијата „Скопски легури“ и АПРЗ успешно спроведоа експерименти во 3 региони во Македонија

За проучување и утврдување на позитивниот ефект на подобрувач на почвата Тераграмин, нашата компанија заедно со Агенција за поттикнување на развојот во […]

Посета на претставници од Словенечкиот советодавен завод од градот Птуј

Од 19 до 22 Октомври 2017 во посета на Република Македонија беа 40 претставници од Словенечкиот советодавен завод од градот Птуј, кои […]

Посета на АПРЗ од Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство на Р.Македонија

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството – АПРЗ, е важна и значајна, бидејќи нејзината основна функција е едукација на земјоделците и на […]

« Претходна страницаСледна страница »