Воведување и спроведување на мерките за заедничко уредување на пазарите

     Директорот на АПРЗ г-дин Елгафар Јусуфи присуствуваше на Завршната церемонија во рамки на Проектот „Воведување и спроведување на мерките за заедничко уредување на пазарите“, финансиран од ЕУ, а имплементиран од страна на „We Global”, во соработка со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Република Северна Македонија.

     „Општата цел на проектот е да ги зголеми можностите за маркетинг, економскиот развој и вкупната продуктивност во земјоделскиот сектор во Северна Македонија, истовремено подобрувајќи ја конкурентноста на земјоделскиот сектор во земјата во согласност со барањата за пристапување во ЕУ.“

     Повеќе на следниот линк

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна