Дополнителни агротехнички мерки за поквалитетно производство

     Со правилна примена на агротехничките мерки во текот на вегетацијата на пиперката од типот на капија, процентот на квалитетни плодови е значително повисок.

     И покрај препораките за редовни мерки на примена во растителното производство потребни се и дополнителни совети за успешно и квалитетно производство, бидејќи тоа го налагат и самите климатски промени со кои сé почесто се среќаваме.Таквите препораки се однесуваат како на отворено, така и за производство во заштитен простор.

     Стојан Глигоров

     Видео материјалот можете да го погледнете на следниот линк.

      

      

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна