Климатските промени се закануваат на земјоделските култури

      Температурни промени од триесет и повеќе степени целзиусови во една седмица, па дури и во едно деноноќие, се случуваа во последната декада на јануари, во зимска сезона без снег. Оваа состојба како последица на климатските промени, беше сериозен аларм за аграрот, првенствено за овоштарството, лозарството и градинарските култури…

      

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна