Објавен јавен повик ИПАРД 01-2019

     Денес на 04.10.2019 објавен е Јавниoт Повик 01/2019 од ИПАРД Програмата 2014-2020 за мерката 7 – Диверзификација на фармите и развој на бизниси.

     Финансиски средства по поединечно барање се доделуваат како неповратна финансиска поддршка (грант) во износ од 65% од вредноста на вкупно прифатливите трошоци на инвестицијата.

     Крајниот рок за поднесување на барањата е 18 ноември 2019 година.

     Прегледајте ја програмата во пдф на следниот линк.

     👉 Јавен повик ИПАРД 01-2019.pdf

      

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна