Производство на карфиол во пластеник за касна есенска и зимска употреба

     Карфиолот е култура која е од големо значење во исхраната на лугето. Се одгледува во текот на цела година. Кај нас во нашиот регион најчесто се одгледува во плодоред и тоа како втора култура. Во последно време се   одгледува  за касна есенска употреба, и рана зимска употреба, што значи не се произведува само за есенска употреба туку и за употреба за во текот на цела година. Технологијата на производство е скоро иста како и кај сите зелкови култури…

      

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна