Снежната покривка ќе ги заштити есенските култури

     Осумдесет и четири илјади хектари земјоделски површини засејани со пченица и 42. 000 ха со јачмен, се очекува да го преживеат студениот бран и поларните температури со снежната покривка во просек од 25 см.

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна