Сончева енергија за земјодолството

     На ден 08.04.2013 (понеделник) за советниците од АПРЗ и земјоделсците од Битола беше организирана презентација за примената на фотоволтаиците во земјоделството, нивната практична примена во делот за наводнување, оранжериите, сточарските фарми кој што немаат приклучок на електрична енергија и слично.

     Сончева енергија

     Сончева енергија

     Оваа активност е во рамките на промотивната кампања ,,ЗЕЛЕН КАРАВАН,, на Алфа Банка и компанијата Еко Биофорум ДООЕЛ од Штип.

     Еден одговор на Сончева енергија за земјодолството

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна