Интервју на Елгафар Јусуфи-Директор на АПРЗ: Функционираме како сервис на земјоделците преку едукација, информирање и конкретна помош на терен

     Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството (АПРЗ) е значајна институција за земјоделците. Советодавната активност, едукацијата се пресудни за конкурентно земјоделство и профитабилен агробизнис, а искористувањето на ЕУ фондовите од голема важност за земјоделските производители.

     Моменталната состојба, плановите за иднина и што е она што треба  како држава да се превземе за да се зголеми едукацијата на земјоделците како и искористеноста на мерките кои ги носи Владата, а се во интерес на сите чинители во земјоделскиот сектор.

     Во прилог е линк од целосното интервју направено со АГРОТИМ.МК

     Линк: Интервју на Елгафар Јусуфи Директор на Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството 

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна