Владата на Република Македонија ќе продолжи со субвенционирање на пченицата

     И за 2017 година, Владата на Република Македонија ќе продолжи со субвенционирање на пченицата како лебно жито и јачменот, со 12. 000 денари по хектар за сите оние што ќе користат сертфициран семенски материјал, а 4. 800 денари дополнителни директни плаќања ки што ќе засејат пченица и јачмен на површини над 10, апод 50 ха…

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна