Активности

Одржана 1-ва Национална конференција за промовирање на ФАДН Стандардни резултати на Република Северна Македонија

На 15.10.2019 година во Хотел Буши, Скопје, во рамките на твининг проектот MK 13 IPA AG 01 17 „Финализирање на мрежата на […]

Инфо денови за ИПАРД 2014-2020 ( Петровец,Сопиште,Пехчево,Берово )

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во соработка со Телото за управување со ИПАРД активно се вклучи во реализација на инфо […]

Денови на македонското пчеларство во Битола

Секоја година во овој период се одржува традиционалната манифестација ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКОТО ПЧЕЛАРСТВО во Битола. Оваа манифестација е од огромно значење за […]

Работилница за „Живинарско производство со ниска емисија на јаглеродни гасови“

На покана од страна на Организацијата за храна и земјоделство при Обединетите Нации (ФАО) во соработка со Министерството за земјоделство, шумарство и […]

Објавен јавен повик ИПАРД 01-2019

Денес на 04.10.2019 објавен е Јавниoт Повик 01/2019 од ИПАРД Програмата 2014-2020 за мерката 7 – Диверзификација на фармите и развој на […]

Правилно складирање и чување на компирот во текот на зимата

Во зависност од сортата времето на вадење на компирот е различно, најчесто е крај на август или почеток на септември. Во време […]

Манифестација ,,ДЕНОВИ НА МЕДОТ,,

Во организација на  Здружението на пчелари ,,Пчела,, – Куманово,  од 26 до 28 Септември во Куманово се одржува традиционалната манифестацијата ,,ДЕНОВИ НА […]

Фармерите отсега имаат можност да се регистрираат за директна продажба на производи од животинско потекло произведени во сопствената фарма

Со мали адаптации и исполнување на минимални критериуми, фармерите ќе бидат во можност да се регистрираат за продажба на своите производи од […]

Градење на капацитети на советодавните служби од Западен Балкан за поддршка на ИПАРД

Во организација на SWG RRD и Area Science Park во периодот од 16 до 20 септември во Белград, Србија се одржа работилница […]

Учество на АПРЗ на манифестацијата „Органска трпеза”

Производители, компании, земјоделци од државава и од Србија, Бугарија, Ерменија, Хрватска и Словенија, на 21.09.2019 ги изложија своите производи на Меѓународниот саем а […]

Следна страница »