Активности

Изборно Собрание на SEASN и конференција на тема – Како семејните фарми да станат повеќе профитабилни – улогата на советодавните услуги

Во почетокот на ноември во хотелот Катарино во близината на Банско, Република Бугарија, Мрежата на советодавни услуги на Југоисточна Европа (SEASN – […]

Инфо денови за ИПАРД 2014-2020 (Сарај, Брвеница и Крушево)

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во соработка со Телото за управување со ИПАРД активно преку своите советодавци е вклучена во […]

Инфо денови за ИПАРД 2014-2020 (Виница)

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во соработка со Телото за управување со ИПАРД активно преку своите советодавци е вклучена во […]

Информативен состанок со претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и рурален развој на Република Косово

На 31.10.2019г. во просториите на Дирекцијата на Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството, Директорот на АПРЗ Elgafar Jusufi ги пречека на […]

Како до избалансирана храна за задоволување на потребите од она што го имате на фармата

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделство на Р.Македонија, во соработка со Битолската млекара – Bimilk, консултантот од Република Турција Професор Др. […]

Советодавна средба за подобрување на квалитетот на пченицата, вкрстена сообразност и агрохемиска анализа

Согласно акциониот план за одржување на трибини , АПРЗ РЕ Скопје  во соработка со  Проф. д-р Емилија Симеоновска од УКИМ Земјоделскиот институт […]

ФУНКЦИОНАЛНА АНАЛИЗА – Завршна работилница од Проектот на Светска Банка

На 22 октомври (вторник)  2019 година се одржа работилница на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство финансирана од Европската унија и спроведена […]

Форум за мерка 7 „Диверзификација на фарми и развој на бизниси“ од ИПАРД Програмата

Во Велес се одржа дводневен Форум на кој претставниците од Агенцијата за поттикнување на развојот во земјоделството, Телото за управување со ИПАРД […]

Одржана 1-ва Национална конференција за промовирање на ФАДН Стандардни резултати на Република Северна Македонија

На 15.10.2019 година во Хотел Буши, Скопје, во рамките на твининг проектот MK 13 IPA AG 01 17 „Финализирање на мрежата на […]

Инфо денови за ИПАРД 2014-2020 ( Петровец,Сопиште,Пехчево,Берово )

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во соработка со Телото за управување со ИПАРД активно се вклучи во реализација на инфо […]

« Претходна страницаСледна страница »