Интервју на Елгафар Јусуфи-Директор на АПРЗ: Функционираме како сервис на земјоделците преку едукација, информирање и конкретна помош на терен

Интервју на Елгафар Јусуфи-Директор на АПРЗ: Функционираме како сервис на земјоделците преку едукација, информирање и конкретна помош на терен

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството (АПРЗ) е значајна институција за земјоделците. Советодавната активност, едукацијата се пресудни за конкурентно земјоделство и […]

ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на 30 (триесет) лица на определено време

Врз основа на член 22, став (1), алинеја 1 од Законот за работните односи („Службен весник на Република Македонија” бр.62/05, 106/08, 161/08, […]

ИПАРД инфо денови за мерка 3

За сите заинтересирани компании во руралните средини, за создавање на нови услови за вработување, достигнување на ЕУ стандардите, имплементирање на нови технологии […]

Работилница за промоција на мерка 115 активен женски член во земјоделското домаќинство

На ден 24.12.2019 во просториите на Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството – Битола се одржа работилница за промоција на мерка […]

Oсновачко собрание на комора на органски производители во Република Северна Македонија

На ден 16.12.2019 година во Куманово се одржа оснивачко собрание на  КОМОРА НА ОРГАНСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ. Средбата беше масовно проследена од голем број […]

АПРЗ ВО БРИСЕЛ – Презентација на правото на ЕУ како дел од скринингот

Делегација предводена од Главниот технички преговарач Бојан Маричиќ, минатата недела присуствуваше во Брисел на објаснувачкиот состанок за прифаќање на законодавството на ЕУ […]

Средба за EX-POST евалуација на ИПАРД 1

На ден 14.11.2019 во дирекцијата Битола се одржа работна средба помеѓу Директорот на АПРЗ Elgafar Jusufi, националниот координатор за рурален развој и […]

Изборно Собрание на SEASN и конференција на тема – Како семејните фарми да станат повеќе профитабилни – улогата на советодавните услуги

Во почетокот на ноември во хотелот Катарино во близината на Банско, Република Бугарија, Мрежата на советодавни услуги на Југоисточна Европа (SEASN – […]

Инфо денови за ИПАРД 2014-2020 (Сарај, Брвеница и Крушево)

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во соработка со Телото за управување со ИПАРД активно преку своите советодавци е вклучена во […]

Инфо денови за ИПАРД 2014-2020 (Виница)

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во соработка со Телото за управување со ИПАРД активно преку своите советодавци е вклучена во […]

Следна страница »