Uncategorized

ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на 28 (дваесет и осум) лица на определено време

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството има потреба за вработување на 28 (дваесет и осум) лица на определено време од 01.01.2021 […]

ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на 1 (едно) лице на определено време

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството има потреба за вработување на 1 (едно) лице на определено време до 31.12.2020 година за […]

Се ставаат во мирување сите рокови и отворени повици и од Националната и од ИПАРД програмата

 Владата на Република Северна Македонија донесе Уредба со која се ставаат во мирување сите рокови за отворени повици за Националните и за […]

Дополнителен рок од 15 дена за поднесување на барања по ИПАРД 2 програмата за „Мерка 1 Инвестиции во материјални средства на земјоделски стопанства“

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој заради новонастанатата состојба со вирусот „КОВИД 19 “ ги информира сите фармери и […]

Јавен повик за мерка 113 преку која се добиваат неповратни 20 000 евра

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој го објавува Јавен повик бр.01/2020 за доставување на барања за користење на средства […]

Одржана работилница за полесно искористување на ИПАРД средствата

На 30 јануари 2020 година во салата за состаноци во Хотел Епинал, Битола беше одржана работилница на тема: Користење на средства од […]

Интервју на Елгафар Јусуфи-Директор на АПРЗ: Функционираме како сервис на земјоделците преку едукација, информирање и конкретна помош на терен

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството (АПРЗ) е значајна институција за земјоделците. Советодавната активност, едукацијата се пресудни за конкурентно земјоделство и […]

ЈАВЕН ОГЛАС за вработување на 30 (триесет) лица на определено време

Врз основа на член 22, став (1), алинеја 1 од Законот за работните односи („Службен весник на Република Македонија” бр.62/05, 106/08, 161/08, […]

ИПАРД инфо денови за мерка 3

За сите заинтересирани компании во руралните средини, за создавање на нови услови за вработување, достигнување на ЕУ стандардите, имплементирање на нови технологии […]

Следна страница »