Средба за EX-POST евалуација на ИПАРД 1

Средба за EX-POST евалуација на ИПАРД 1

На ден 14.11.2019 во дирекцијата Битола се одржа работна средба помеѓу Директорот на АПРЗ Elgafar Jusufi, националниот координатор за рурален развој и […]

Изборно Собрание на SEASN и конференција на тема – Како семејните фарми да станат повеќе профитабилни – улогата на советодавните услуги

Во почетокот на ноември во хотелот Катарино во близината на Банско, Република Бугарија, Мрежата на советодавни услуги на Југоисточна Европа (SEASN – […]

Инфо денови за ИПАРД 2014-2020 (Сарај, Брвеница и Крушево)

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во соработка со Телото за управување со ИПАРД активно преку своите советодавци е вклучена во […]

Инфо денови за ИПАРД 2014-2020 (Виница)

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството во соработка со Телото за управување со ИПАРД активно преку своите советодавци е вклучена во […]

Информативен состанок со претставници од Министерството за земјоделство, шумарство и рурален развој на Република Косово

На 31.10.2019г. во просториите на Дирекцијата на Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството, Директорот на АПРЗ Elgafar Jusufi ги пречека на […]

Како до избалансирана храна за задоволување на потребите од она што го имате на фармата

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделство на Р.Македонија, во соработка со Битолската млекара – Bimilk, консултантот од Република Турција Професор Др. […]

Глобално производство на вино

Светското производство на вино е проценето на 292,3 милиони hL за 2018-та година, што бележи пораст од 42,5 милиони hL споредено со […]

Советодавна средба за подобрување на квалитетот на пченицата, вкрстена сообразност и агрохемиска анализа

Согласно акциониот план за одржување на трибини , АПРЗ РЕ Скопје  во соработка со  Проф. д-р Емилија Симеоновска од УКИМ Земјоделскиот институт […]

ФУНКЦИОНАЛНА АНАЛИЗА – Завршна работилница од Проектот на Светска Банка

На 22 октомври (вторник)  2019 година се одржа работилница на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство финансирана од Европската унија и спроведена […]

Форум за мерка 7 „Диверзификација на фарми и развој на бизниси“ од ИПАРД Програмата

Во Велес се одржа дводневен Форум на кој претставниците од Агенцијата за поттикнување на развојот во земјоделството, Телото за управување со ИПАРД […]

« Претходна страницаСледна страница »