Информативна сесија за Јавни Организации при подготовка за конзумирање на Инструментот за Претпристапна Асистенција од ЕУ

     На 09.04.2014 година во просториите на дирекцијата на АПРЗ се  одржа обука на дел од вработените во агенцијата  на тема “Информативна сесија за Јавни Организации при подготовка за конзумирање на Инструментот за Претпристапна Асистенција од ЕУ “. Обуката ја спроведе предавачот Клаудија Лутовска.

     Obuka_APRZНа обуката, вработените се запознаа со начините за препознавање и пристапување на можностите по ИПА и други фондови,како до пристап од развојните потреби на институцијата до ЕУ фондовите. Детално им беше објаснета примената на техниките и методите во дефинирање на развојните прашања на институцијата и беа изведени вежби за користењето на секоја алатка.

     Предавачот практично ги опиша чекорите за пополнување на формуларт за аплицирање на проекти. учесниците се стекнаа со нови знаења и вештини и сите покажаа интерес за организирање на обуки од ваков тип во иднина.

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна