Студеното време негативно ќе се одрази врз лозовите и овошните насади

     Студеното време и ниските температури кои веќе подолг период се под нулата негативно ќе се одразат врз земјоделското производство.  Експертите велат, негативни последици ќе има кај лозовите и овошните насади, но и во градинарството, пред се кај пластеничкото производство. Најпогодени  од  поларниот студ ќе бидат културите кои  веќе подолг период  се засадени на постојано место.

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна