Формиран гарантен фонд за македонските земјоделци

     Гарантен механизам со кој ќе се забрза развојот на земјоделстовото. Поволни кредити за македонските земјоделци. Министерството за земјоделството шумарство и водостопанство на РМ и мисијата на УСАИД во Македонија формираа гарантен фонд за унапредување на земјоделскиот сектор и поддршка на земјоделците. Фондот ќе биде достапен за користење во наредните 10 години, и ќе гарантира за 50% од бараниот кредит на земјоделците, а каматните стапки на овие кредити ќе се движат од 2 до максимум 4%. Уште една мерка на Владата на РМ за поддршка на македонските земјдоелци.

     Линк од МРТ

     Линк од порталот Курир

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна