Конференција – Советодавниот сервис – едукативно и информативна поддршка на земјоделството и руралниот развој

      

     Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството оваа година навршува 20 години од своето формирање и 50 години постоење на јавен советодавен сервис на овие простори. По повод овој значаен јубилеј, денес на 14.11.2018 година АПРЗ организира Конференција под наслов „Советодавниот сервис – едукативно и информативна поддршка на земјоделството и руралниот развој“. Конференцијата ќе се одржи во хотел „Епинал“ со почеток во 11:00 часот. Јубилејот ќе го прославиме со присуство на бројни официјални лица од земјоделскиот сектор како од земјата така и од странство, но и со оние за кои ние постоиме, а тоа се нашите земјоделски производители.

     АГЕНДА

     10:30 – 11:00 Регистрација на присутни

     • Модератор Фиона Јусуфи – АПРЗ

     11:00 – 11:40  Поздравни говори:

     • Елгафар Јусуфи,Директор на АПРЗ
     • Љупчо Николовски, Министер за земјоделство, шумарство и водостопанство на Р.Македонија
     • Ленче Николовска, Советник за земјоделство на Премиерот во Влада на Р.Македонија
     • Наташа Петровска, Градоначалник на Општина Битола
     • Николче Бабовски, Директор на АФПЗРР

     11:40 – 11:55  Обраќање на директните учесници во развојот на АПРЗ

     • Рамиз Мерко, Градоначалник на Општина Струга и еден од првите претставници на советодавците во земјоделството
     • Трајче Дојчиновски, прв Директор на АПРЗ

     11:55 – 12:05 Обраќање на претставници од земјоделските науки кои придонесуваат во развојот на советодавните услуги

     • Вјекослав Танасковиќ, Декан на ФЗНХ -Скопје
     • Алирами Салији, Декан од ФЗБ – Тетово
     • Љупче Кочоски, Декан од ФБН – Битола

     12:05 – 12:15 Кафе пауза

     12:15 – 12:25 Презентација АПРЗ – Андреа Соколовски

     12:25 – 13:00 Искуства и соработки:

     • Факултет за Земјоделски науки и храна – Скопје
     • Факултет за Биотехнички науки – Битола
     • Национална Федерација на Фармери на Р.М
     • Мрежа за рурален развој на Р.М.
     • Успешни земјоделци

      13:00 – 13:10 Доделување благодарници за соработка на земјоделци и општини, и потпишување на меморандум за соработка со ФЗНХ -Скопје

     13:10 –13:20 Интерактивна дискусија

     13:20 – 14:30 Коктел

     Коментирај

     Име*

     Е-маил* (never published)

     Страна