Состојба во пчеларникот во месеците декември, јануари, февруари и март

Декември како и обично има доста ниски температури, врнежи од снег или дожд и  практично пчелите влегуваат во зимска хибернација. Тоа е […]

Одгледување и складирање на тиква

Тиквата ( Cucurbita )  е корисно овошје, содржи многу каротен и други корисни елементи неопходни за организмот. Ако знаете каде и како […]

Работна средба за Твиниг Проект од ИПА Програмата

Во дирекцијата на АПРЗ Битола на ден 04.10.2022г се одржа работен состанок за твининг проектот на ЕУ од ИПА програмата „Подобрување на […]

Петти меѓународен саем на органски и традиционални производи „ОРГАНСКА ТРПЕЗА 2022“

Во организација на Здружението за развој на земјоделство и заштита на животна средина  „Живот“ и Комората на органски производители – Куманово изминатиот […]

Интерен оглас бр1./2022 за унапредување на административни службеници

Врз основа на член 30, став 3 и став 5, член 48 и член 49 од Законот за административни службеници (“Службен весник […]

Јавен оглас за вработување на 6 државни службеници

ЈАВЕН ОГЛАС БРОЈ – 275/2022 за вработување на 6 државни службеници од Група I, подгрупа I во Агенција за поттикнување на развојот на […]

Реализирани информативни средби по акционен план

Со распишувањето на пет јавни повици за поддршка на земјоделците при набавка на трактори, набавка на силоси, изградба на мандри, набавка на […]

Објавени 5 јавни повици за финансиска поддршка обезбедена преку Програмата за рурален развој во 2022г

АФПЗРР објави 5 јавни повици за финансиска поддршка обезбедена прекулого програмата за рурален развој. Јавните повици ќе траат од 20.04.2022 до 20.05.2022 […]

Информација за мерки од Интервентната програма

   Актуелните мерки за поддршка на земјоделското производството и производството на стратешките земјоделски култури во рамки на Интервентниот фонд се во вредност […]

« Претходна страницаСледна страница »