Објавен Јавен повик 03/2014 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2014 година, мерка 213 Помош за зачувување на руралните предели и нивните традиционални карактеристики – надомест на трошоци за одржување на висински пасишта и ливади и поддршка на традиционалното овчарство. / Објавен Јавен повик бр.01/2014 за доставување на барања за користење на средства од Програмата за финансиска поддршка во рибарството и аквакултурата за 2014 година, мерка 2, потточка 2.2 и 2.3.

Пазарни цени на земјоделски производи во Р. Македонија ден/кг: бела пиперка 30-45, грав 156-170, домат 50-45, зелка 20-17, индустриски домат 30, карфиол 30-45, корнишони 37-45, краставица 27-35, кромид 22-30, лук 125-150, компир 15-25, модар патлиџан 30-60, морков 30-40, цвекло 20-30, црвена пиперка 30-40, јајце 1бр 6-7, мед 250-300…

Чување на јаболката – ладилници

Чување на јаболката – ладилници

Основните поставки на технологијата за чување, се насочени на условите со кои се забавуваат процесите на дишењето, намалувањето на интензитетот на транспирацијата и спречувањето на развојот на патогените микроорганизми на […]

New Picture (3)

Информативна средба по повод ИПАРД Програмата

Вториот јавен повик објавен на 27.10.2014 година е последен од ИПАРД програмата за периодот 2007 – 2013, а од следната година започнува ИПАРД 2 за периодот 2014 – 2020 со […]

Хигиена на производството и прометот со јаболка

Хигиена на производството и прометот со јаболка

  Зголеменото интересирање на потрошувачката на свежо овошје, а со тоа и неговиот промет во најшироки меѓународни размери, во услови на сè поостра меѓународна конкуренција со квалитет и цени, во […]

Блитва

Б Л И Т В А

Блитвата е двегодишно растение. Во првата година развива длабок и разгранет корен, кој во горниот дел е задебелен, скратено стебло и богата лисна розета. Во втората година развива разгрането цветно […]

Дополнителни агротехнички мерки за поквалитетно производство

Информативен видео советодавен пакет за градинарската култура Карфиол

Советодавецот Стојан Глигоров од Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството од Работната единица Струмица како дел од редовната информативна емесија од локалната ТВ Куќа од Струмица учествуваше во истата […]

prazot

Информативен видео советодавен пакет за градинарската култура Праз

Советодавецот Стојан Глигоров од Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството од Работната единица Струмица како дел од редовната информативна емесија од локалната ТВ Куќа од Струмица учествуваше во истата […]

гоџи берис

Гоџи-Бери одгледување

Растението Гоџи бери  потекнува од Тибет од фамилијата Lycium barbarum и се смета за храна и лек за долг живот. Се нарекува уште и „црвен дијамант“ во медицината, „среќна бобинка“, […]

Fitofarmacija

Одржана јавна расправа за предлог текстот на Законот за фитофармација

На 12.11.2014 година во 11 часот во големата сала на Општина Охрид, во организација на Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството се одржа јавна расправа за запознавање на предлог […]

???????????????????????????????

Голема заинтересираност на преспанските фармери за ИПАРД програмата

Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството, во соработка со Федерацијата на фармери на Република Македонија, на 12.11.2014 во 18 часот во Големата сала на Општина Ресен организираа средба со […]

Пополнување на празни места  во насад

Пополнување на празни места во насад

При правилно манипулирање со садниот материјал, вадење, транспорт, трапење, садење, полевање, не би требало да има непримени садници. Најважно е во сите овие манипулации да не дозволиме потсушување или промрзнување […]

Следна страница »
Web Design BangladeshBangladesh Online Market
hd porno izle
escort izmir
izmir karsiyaka escort
porno
şişli escort